Stap 3: gebruik een goede frituur voor het voor- en afbakken

Temperatuur frituur_resultaatEen goede frituur is onontbeerlijk voor het voor- en afbakken van friet. Het belangrijkste van een goede frituur is dat deze voldoende vermogen heeft om op temperatuur te blijven als de friet erin gaat. Als stelregel heb je 750 Watt nodig per liter frituurolie of -vet. Dus een frituur waar 4 liter olie of vet ingaat, moet dus minimaal 4 x 750 =  3.000 Watt zijn.

Negeer het advies in recepten om de frituurpan iets te hoog te zetten, zodat wanneer de koude frieten erin gaan, de frituur daalt naar de gewenste temperatuur. Zet je de temperatuur te hoog, dan loop je het risico de frieten direct te verbranden. En als de temperatuur alsnog teveel daalt, worden de frieten ontzettend vet. Ga dus nooit de temperatuur verhogen om te voorkomen dat de frituur teveel afkoelt, maar gooi gewoon wat minder friet in het mandje!